Strategische social groei

Van 0 naar 2000+ Instagram volgers

✓ Social media
✓ Systematische groei
✓ Growth hacking

Inleiding

Voor een vooraanstaande Nederlandse organisatie in de voedingsmiddelen industrie, hebben we met ons growth team gezorgd voor systematische groei van Instagram volgers. De perfecte start voor het bouwen van een online community. 

2000+

nieuwe kwalitatieve Instagram volgers 

30+

interessante influencers ontdekt

10+

nieuwe hashtags gevonden

overlay
The challenge

De klant bevatte enorm veel waardevolle informatie voor haar doelgroep. De uitdaging was dan ook om deze waardevolle informatie bij die doelgroep kenbaar te maken. Om dat te bereiken wilde de klant een community bouwen op Instagram. Het doel was om 2.000 kwalitatieve volgers te bereiken die echt geïnteresseerd zijn in voedingsadviezen. Vooral uitdagend daarbij was de specifieke doelgroep van ouders die in verwachting zijn van een baby.

Onze oplossing

Hoe laten we de Instagram following organisch groeien? 

We hebben gekozen voor een systematische aanpak. Door eerst te focussen op micro-influencers, daarna de focus te verleggen naar Meso influencers en uiteindelijk ook Macro influencers en hashtags mee te nemen in de strategie. Om systematisch te groeien was de follow-rate een belangrijke metric. Door constante monitoring en optimalisatie met focus op deze metric, bepaalden we welke influencers en accounts het beste resultaat opleveren. 

 

Het resultaat

Deze gerichte en systematische aanpak zorgde voor een aanzienlijke groei in het aantal volgers van het instagram account. Op moment van schrijven heeft het Instagram account 2000+ volgers. Door zich te richten op een specifieke doelgroep, kon de klant een gemeenschap opbouwen van volgers die echt geïnteresseerd zijn in hun content en adviezen.

Wil jij ook een betere
website-activatie?

ANDERE BEDRIJVEN WAAR WIJ VOOR WERKEN

Hi, I'm Hans
Are you ready
to grow?
Download our
Growth Hacking
starter guide (Dutch)

Ready for growth?

Do it yourself with

our free do-it-yourself guide

Growth hacking

FREE STARTER GUIDE (DUTCH)

Fill in the details and recieve our free growth hacking starter guide (Dutch) directly in your inbox.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.