Strategische social groei

Van 0 naar 2000+ Instagram volgers

✓ Social media
✓ Systematische groei
✓ Growth hacking

Inleiding

Voor een vooraanstaande Nederlandse organisatie in de voedingsmiddelen industrie, hebben we met ons growth team gezorgd voor systematische groei van Instagram volgers. De perfecte start voor het bouwen van een online community. 

2000+

nieuwe kwalitatieve Instagram volgers 

30+

interessante influencers ontdekt

10+

nieuwe hashtags gevonden

overlay
De uitdaging

De klant bevatte enorm veel waardevolle informatie voor haar doelgroep. De uitdaging was dan ook om deze waardevolle informatie bij die doelgroep kenbaar te maken. Om dat te bereiken wilde de klant een community bouwen op Instagram. Het doel was om 2.000 kwalitatieve volgers te bereiken die echt geïnteresseerd zijn in voedingsadviezen. Vooral uitdagend daarbij was de specifieke doelgroep van ouders die in verwachting zijn van een baby.

Onze oplossing

Hoe laten we de Instagram following organisch groeien? 

We hebben gekozen voor een systematische aanpak. Door eerst te focussen op micro-influencers, daarna de focus te verleggen naar Meso influencers en uiteindelijk ook Macro influencers en hashtags mee te nemen in de strategie. Om systematisch te groeien was de follow-rate een belangrijke metric. Door constante monitoring en optimalisatie met focus op deze metric, bepaalden we welke influencers en accounts het beste resultaat opleveren. 

 

Het resultaat

Deze gerichte en systematische aanpak zorgde voor een aanzienlijke groei in het aantal volgers van het instagram account. Op moment van schrijven heeft het Instagram account 2000+ volgers. Door zich te richten op een specifieke doelgroep, kon de klant een gemeenschap opbouwen van volgers die echt geïnteresseerd zijn in hun content en adviezen.

Wil jij ook een betere
website-activatie?

ANDERE BEDRIJVEN WAAR WIJ VOOR WERKEN

Hoi, ik ben Hans.
Ben je klaar om
te groeien?
Vraag de
doe-het-zelf-handleiding
voor growth hacking aan

Klaar voor groei?

Ga zelf aan de slag met

onze gratis doe-het-zelf-handleiding

Growth hacking

gratis doe-het-zelf-handleiding

Vul je email adres in en ontvang de gratis doe-het-zelf-handleiding voor growth hacking in jouw organisatie. Je ontvangt direct een download link in jouw inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.